Support
Documentatie

Betaling toevoegen aan uw agenda

Als u wilt dat klanten betalen voor de dienst die u levert dan kunt u de prijs van de afspraak tonen in het boekingsproces. Vervolgens kan een online betalingstransactie worden ingesteld als onderdeel van het boekingsproces. SuperSaaS biedt verschillende betaalopties, variërend van het tonen van prijzen tot betalingen via Mollie (iDEAL), Stripe of PayPal of door gebruik te maken van ons kredietsysteem. Daarnaast kunt u werken met verschillende vormen van kortingen en vouchers.

Prijzen instellen

Los van of u betaling vraagt bij het maken van een reservering of klanten vraagt om later te betalen, wilt u waarschijnlijk de prijzen van de diensten of middelen tonen. U kunt vaste prijzen instellen of via de prijsregels een prijs berekenen op basis van criteria zoals de lengte van een afspraak of de dag en tijd van de week.

Automatische betaling via PayPal, iDEAL of creditcard instellen

Om uw klanten online te laten betalen op het moment dat ze een reservering bij u maken, kunt u gebruik maken van ons geïntegreerde betaalsysteem. U kunt kiezen tussen Mollie (iDEAL) of PayPal, of uw klanten beide opties aanbieden. Uw klanten hoeven zelf niet over een PayPal-account te beschikken om via PayPal af te rekenen. Ze kunnen betalen via hun creditcard of bankrekening.

Facturering en handmatige betaling

Als u wel wilt laten betalen, maar niet op het moment dat de afspraak gemaakt wordt, dan kunt u facturering of handmatige afhandeling gebruiken. U kunt via factureringsprovider een factuur naar de klant laten sturen nadat de afspraak heeft plaatsgevonden, of ervoor. Als u de betaling handmatig wilt afrekenen kunt u de klant een pagina tonen waarin bijvoorbeeld gevraagd wordt om een Tikkie of een overschrijving te doen.

Het kredietsysteem

Als u klanten liever laat betalen met krediet, wat ze van u krijgen of kopen via een online winkel in uw SuperSaaS account, dan kan dit ook. Als het krediet als valuta wordt getoond, dan kunnen ze zelfs met een combinatie van creditcard en krediet betalen.

Kortingen en vouchers

Los van deze betaalopties zijn er verschillende manieren waarop u kortingen kan aanbieden. Deze variëren van eenmalige kortingen tot klant gebonden kortingen en het accepteren van coupons als onderdeel van een promotionele actie. Door gebruik te maken van de prijsregels kunt u verschillende tijdsgebonden kortingen instellen, zoals een weekend of seizoensgebonden korting. Verder kunt u krediet pakketten verkopen voor een lagere prijs, wat handig kan zijn met het oog op klantloyaliteit.

Geavanceerde prijsstelling

Met prijsregels kunt u de prijs van afspraken laten afhangen van specifieke condities. Hiermee kunt u bijvoorbeeld bereiken dat prijzen variëren met de beschikbare ruimte of met de dag van de week.